Το δώρο του Νορούζ

Το δώρο του Νορούζ

Gianluca Ellena

$4.00

  • Description
  • Author
  • Info
  • Reviews

Description

Το Νορούζ, η Περσική Πρωτοχρονιά που συμπίπτει με την εαρινή ισημερία βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας του Γιασίρ, έναν νεαρό Αφγανό από τη Χεράτ που ανακαλύπτει τυχαία το ταλέντο του στο μποξ την ημέρα του Νορούζ. Ο  έφηβος η ζωή του οποίου κυλά ανάμεσα στην άνοδο των Ταλιμπάν και την μετεγκατάσταση στο Ιράν. Με την εκδίωξη των Ταλιμπάν η οικογένεια του νεαρού επιστρέφει όπου ο γιατρός πατέρας του γνωρίζει έναν Αμερικανό συνάδελφο κι έτσι ο Γιασίρ έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί επαγγελματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Μολονότι ζει μακριά από το σπίτι η επέτειος του Νορούζ συνεχίζει να φωτίζει τη ζωή του νεαρού Γιασίρ μέχρι τη στιγμή που στην κορύφωση της καριέρας του ο νέος αποφασίζει να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες και να επιστρέψει σε ένα Αφγανιστάν ριζικά αλ&l


Author

Gianluca Ellena:
Γεννημένος το 1968, οι γονείς από τη Λιγουρία, εκείνος μεγαλομένος στη νότια ιταλία, σπούδασε ξένες γλώσσες και λογοτεχνία και ειδικεύτηκε στη σύγχρονη ιστορία που αποτελεί το πάθος του μαζί με το μποξ.
Για επαγγελματικούς λόγους έχει ταξιδέψει στα Βαλκάνια, την Ασία και τη Μέση Ανατολή κι έτσι απέκτησε έντονο ενδιαφέρον για τον αραβικό κόσμο και το Αφγανιστάν.
Από τα πέντε μυθιστορήματά του “Το δώρο του Νορούζ” και το “Neve sporca a Kabul” είναι τοποθετημένα στο Αφγανιστάν.
Ζει στο Φάνο, στο Μάρκε, με τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του

Info

Reviews